Tesettür Forum

Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama  

Haberler:

Sayfa: [1]

Gönderen Konu: Evde Peynir Yapımı  (Okunma sayısı 5800 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kelebekler Diyarı

  • Yeni Üye
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • İleti: 5314
  • ...
Evde Peynir Yapımı
« : Haziran 26, 2008, 06:37:09 ÖS »


Evde peynir yapmak,eskiden zevkle yapılan bir zanaat idi..Bu günün teknolojisi ile,iletişimi ile ve yeni şeyler yapma fikirleri ile ev yapımı ürünler uzun zamandır yapılmaz oldu ve unutuldu. Ancak bu gün marketlerde ve alışveriş merkezlerinde beyenimize arz edilen fabrikasyon peynirlerde ortaya çıkan maya skandalları, dinine bağlı Müslüman tüketicileri zor durumda bırakmış bulunmaktadır. Sitemize gelen, çözüm soran, çare arayan yüzlerce mesaj bu sıkıntılı durumu açıkça ortaya koymaktadır. Muhatap olmak istediğimiz peynir ve maya firmaları ya cevap vermiyorlar, ya da cevapları tatmin edici olamıyor. Peynir üretiminde hayvan şirdeni ithal, hayvan mayası ithal, mikrobiyel maya veya enzimler ithal.

O halde, üreticiler müslümanları tatmin edebilecek bir çizgiye ulaşıncaya kadar bir çözüm üretmemiz gerekiyor. Evde Peynir Yapma bir çözüm olabilir mi?.Bütün bu şartlara karşılık, Evde Peynir Yapma zor bir proje olarak gözükmüyor. Basit bir peynir yapımı, evde ekmek yapmaktan daha  zor değildir. Bu gün anlatacağımız Süzme Peynir, herhangi bir mutfakta bulunabilen araç ve ham madde ile kolayca yapılabilir. Daha gelişmiş peynir yapımı için bazı ilave araç ve ham madde gerektirebilir. Bu kısmı daha ilerideki bir yazımıza bırakarak, Süzme Peynir tarifimize geçelim..Bu peynir tarifi, peynir yapımında en kolay şekli göstermektedir. Bu tarif peynir yapımını ilk defa deneyecekler için hem kolay, hem de zevk vericidir.

TERKİP:

* 4 lt. süt
* ½ fincan hakiki sirke
* 1 çay kaşığı tuz

YAPIMI:

1. Sütü 88C a kadar ısıtınız. Diğer peynirler için bir termometre gerekebilir. Fakat burada kaynamaya başlayacak bir sıcaklığa kadar ısıtabilirsiniz.
. Sirkeyi ilave ediniz ve soğuyuncaya kadar karıştırmaya devam ediniz.
3. Soğuyunca, kesik(çökelti) ile peynir altı suyunu ayırmak için  kevgirden geçiriniz.
4. Kesiği bir leğen veya bir tas içerisine aktarınız. Üzerine tuzu serpin ve iyice karıştırın. Az veya çok tuz kullanmayı, zevkinize göre denemeyle ayarlayabilirsiniz.;5. Daha ipeksi bir peynir yapısı isterseniz, küçük bir miktar kaymak ilave edebilirsiniz.
 AFİYET OLSUN
« Son Düzenleme: Temmuz 30, 2009, 10:44:44 ÖÖ Gönderen: elifsu »
Kayıtlı

hakkinihelalet

  • Yeni Üye
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • İleti: 2888
  • Canim Oğlum
evde peynir yapımı!
« Yanıtla #1 : Haziran 28, 2008, 11:24:29 ÖS »

tesekürler canim...
Kayıtlı

Kelebekler Diyarı

  • Yeni Üye
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • İleti: 5314
  • ...
evde peynir yapımı!
« Yanıtla #2 : Haziran 29, 2008, 12:24:06 ÖS »

teşekkürler saolasın
Kayıtlı

HİRA.

  • Yeni Üye
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Cinsiyet: Bayan
  • İleti: 524
Evde Peynir Yapımı
« Yanıtla #3 : Temmuz 30, 2009, 10:30:22 ÖÖ »

yinede bildiğiniz peynirciden peynirde alın değilmi ama :D :) ;) bizde peynirler güvenilir :);)

+-/*te
Kayıtlı

Kelebekler Diyarı

  • Yeni Üye
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • İleti: 5314
  • ...
Evde Peynir Yapımı
« Yanıtla #4 : Temmuz 30, 2009, 10:45:37 ÖÖ »

yinede bildiğiniz peynirciden peynirde alın değilmi ama :D :) ;) bizde peynirler güvenilir :);)

+-/*te

siz peynircimisiniz bizde çok tüketilir malüm kalabalık aileyiz kargoyla yollarmısınız ? ;)
Kayıtlı

HİRA.

  • Yeni Üye
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Cinsiyet: Bayan
  • İleti: 524
Evde Peynir Yapımı
« Yanıtla #5 : Temmuz 30, 2009, 10:49:47 ÖÖ »

tabi ne demek kanada ya kadar servisimiz mevcut cnm sen iste yeter ;)
Kayıtlı

Kelebekler Diyarı

  • Yeni Üye
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • İleti: 5314
  • ...
Evde Peynir Yapımı
« Yanıtla #6 : Temmuz 30, 2009, 10:59:56 ÖÖ »

kanada da ne işimiz var welcome turkey :)
Kayıtlı
Sayfa: [1]
 

Bu sayfa 0.153 saniyede 23 sorgu ile oluşturulmuştur