Tesettür Forum

Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama  

Haberler:

Sayfa: [1]

Gönderen Konu: Kestaneli Pilav  (Okunma sayısı 2191 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sahra cold

  • Yeni Üye
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Cinsiyet: Bayan
  • İleti: 4714
  • ........
Kestaneli Pilav
« : Ocak 16, 2010, 11:01:02 ÖÖ »



malzemeler:

1 kase pişmiş kestane
1 kase pişmiş kuşbaşı et
2 kase pirinç
2 havuç,  soyulup jülyen* doğranmış
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
kimyon
karabiber
tuz
3 kase kaynamış su
jülyen: serçe parmak boyunda, ince & uzun kesim şekli

hazırlanması:

pirinçleri 15 dakika önceden yıkayıp tuzlu suda bekletin.
havuçları pilav tenceresinde zeytinyağı ile kavurun. etleri ekleyip karıştırın. kestaneleri de ilave edip tekrar çok az kavurun.
suyu süzülmüş pirinçleri tenceredeki malzemelerin üzerini kapatacak şekilde hiç karıştırmadan yayın.
kimyon, karabiber, tuz ve küçük parçalar halindeki tereyağını ekleyin. en son 3 kase suyu ekleyip önce harlı sonra kısık ateşte pirinçler pişene kadar pişirin.
pişince kapakla tencere arasına kağıt havlu koyarak pilavı demleyin. tabağa ters çevirip servis yapın.
Kayıtlı

YOLCU

  • ÜST YÖNETİCİ
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • İleti: 6584
Kestaneli Pilav
« Yanıtla #1 : Ocak 16, 2010, 11:06:40 ÖÖ »

ilk defa görüyorum ama nohutlu pilav vazgeçilmezim

 +-/*te
« Son Düzenleme: Ocak 16, 2010, 11:06:55 ÖÖ Gönderen: YOLCU »
Kayıtlı
Sayfa: [1]
 

Bu sayfa 0.126 saniyede 23 sorgu ile oluşturulmuştur