Tesettür Forum

Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama  

Haberler:

Sayfa: [1]

Gönderen Konu: Kurabiye Yapımında ;  (Okunma sayısı 4586 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

musalli

  • Yeni Üye
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • İleti: 4139
Kurabiye Yapımında ;
« : Ocak 30, 2009, 11:36:35 ÖS »

Kurabiye Yapımındaki Püf Noktalar

-Kurabiye yapacağımız malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekir.

-Kurabiye hamurunun uzun süre yoğrulup gevşemesi için, önce malzeme mikser yardımıyla çırpılır. Sonra elde hızlı bir şekilde yoğrulur. Sonra da şeffaf bir folyoya sarılıp buzdolabında 30 dakika bekletilir. Böylece hamur daha kolay kesilecektir.

-Kurabiye hamuru, genelde çok yağlı olduğundan ele yapışır. Eğer elleri soğuk suyla ıslatıp kuruladıktan sonra kurabiyeye şekil verilirse, ele fazla yapışmadığı görülecektir.

-Kurabiyeleri gevşek kapatılmış kaplarda saklarsanız, hem sertleşir, hem de çabuk bayatlar. Bunun sebebi, kabın içerisine girmiş olan nemdir. Kurabiyelerin uzun müddet, gevrek ve taze kalmasını istiyorsanız, onları mutlaka sıkı kapatılmış bir metal kutuda saklamalısınız.

-Kurabiyelerin zamanla sertleşmemesi için, yanlarına bir-iki dilim kabuklu elma koyarak saklayınız. Elmanın dengeli bir şekilde nem yayması, kurabiyelerinizi 2 hafta boyunca taze tutacaktır.
-Bayat ekmek ve kurabiyelerinizi bir kese kağıdına koyup üzerine su serpin. Sonra fırında 10-15 dakika bekletin. Taptaze olduklarını göreceksiniz.

-Kurabiye hamurunu açmadan önce parçalara ayırın. Çalışacağınız hamur parçası hâriç diğer hamurları, buzdolabında bekletin ve her parçayı kullanmadan önce tekrar yoğurun.

-Kurabiyelerin pişerken yayılmaması için, fırın tepsisini 10-15 dakika serin bir yerde bekletin ve soğuk fırına değil, önceden ısıtılmış kızgın fırına koyun.

-Pişirdiğiniz kurabiyelerin, tepsiden parçalanmadan ayrılmasını istiyorsanız, fırın tepsisi sıcakken kurabiyeleri çıkarmayı deneyin. Eğer tepsi sıcakken kurabiyeleri almadıysanız, tepsiyi fırında bir daha kızdırarak çıkartabilirsiniz.

-Bisküvi ve kurabiyeleri koyduğunuz kutuya 1-2 adet kesme şeker veya yanına 1 avuç pirinç koymak da bayatlamayı geciktirecektir.

Kayıtlı

Bilge

  • Yeni Üye
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • İleti: 727
Kurabiye Yapımında ;
« Yanıtla #1 : Ocak 30, 2009, 11:38:58 ÖS »

gereklı bılgıler tesekkur ettım +
Kayıtlı

musalli

  • Yeni Üye
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • İleti: 4139
Kurabiye Yapımında ;
« Yanıtla #2 : Ocak 30, 2009, 11:55:40 ÖS »

Ben tesekkur ederım degerlendırmen ıcın..
Kayıtlı

GülÇehre

  • Yeni Üye
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • İleti: 3024
  • Özlemlerin Dili Olsaydı,Yüreğimizden Ses Çıkardı
Kurabiye Yapımında ;
« Yanıtla #3 : Ocak 15, 2011, 12:44:44 ÖS »

 +-/*te
Kayıtlı
Sayfa: [1]
 

Bu sayfa 0.171 saniyede 23 sorgu ile oluşturulmuştur