Tesettür Forum

Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama  

Haberler:

Sayfa: [1]

Gönderen Konu: Kuşbaşı Etli ve Nohutlu Pilav  (Okunma sayısı 1961 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sahra cold

  • Yeni Üye
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Cinsiyet: Bayan
  • İleti: 4714
  • ........
Kuşbaşı Etli ve Nohutlu Pilav
« : Ocak 16, 2010, 11:21:13 ÖÖ »



Malzemeler:

1 su bardağı nohut
300 gr kuşbaşı et
1,5 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı
kaynamış su, tuz, dilerseniz süslemek için biraz doğranmış maydanoz.


Yapılışı:


Nohutu bir gece öncesinden tencereye alın, üzerini geçecek kadar su koyup bir taşım kaynatın. Kaynattıktan sonra ateşi kapatıp sabaha kadar bekletin. Ertesi gün nohutu ve eti bir tencereye alın, 2 su bardağı su ilave edip etler ve nohut yumuşayana kadar pişirin. Pirinci ayıklayıp bol suda yıkayın, 20 dakika tuzlu ılık suda bekletin. Suyu berraklaşana kadar yıkayıp süzün. Bir tavada tereyağını eritin. Pirinçleri ekleyip birkaç dakika kavurup ateşten alın. Derin bir tencereye etleri ve nohutları yayın. Pirinci, suyu ve tuzu ilave edip bir taşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp pirinçler suyu çekene kadar pişirin. Tencerenin dibinde hâlâ bir miktar su kalacaktır. Kapakla tencere arasına bir kâğıt havlu koyarak emlendirin, geniş bir tabağa ters çevirerek servis yapın. Dilerseniz Urfa yöresinde olduğu gibi
tencerenin en altına ayrıca uzunlamasına dilimlenmiş ve yağda kızdırılmış havuçlar ekleyebilirsiniz

Kayıtlı
Sayfa: [1]
 

Bu sayfa 0.146 saniyede 23 sorgu ile oluşturulmuştur