Tesettür Forum

Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama  

Haberler:

Sayfa: [1]

Gönderen Konu: Nem, Saklama, Ambalaj İle İlgili Püf Noktaları  (Okunma sayısı 2691 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kelebekler Diyarı

  • Yeni Üye
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • İleti: 5314
  • ...
Nem, Saklama, Ambalaj İle İlgili Püf Noktaları
« : Ocak 05, 2009, 02:36:25 ÖS »

Tuz rutubetsiz yerde saklanmalıdır. Tuzluklarınızın içinde 15-20 adet pirinç bulundurursanız rutubeti alır.

Kullanacağınız un beyaz olmalı ve rutubetsiz yerde saklanmalıdır.

 Süt taze olmalı ve tercihen inek sütü kullanılmalıdır. Pek çok yumurtalı yemek taze olmayan yumurta ile istenilen lezzette olamazlar.

  Tuzsuz tereyağı az az alınıp kullanılmalıdır. Fakat iki - üç kilo kadar tereyağı da su içinde bir süre bozulmadan tazeliğini koruyabilir.

  Baharatların bulunduğu yerler, fena kokulu olmamalı, yaş olmayan, havadar, serin ve doğrudan güneş ışığı almayan yerlerde tutulmalı ve yağmur altında bırakılmamalıdır.

  Ambalajı açılmış salam, sosis gibi şarküteri ürünlerini buzdolabında 3 gün tutabiliriz. 3 gün içinde tüketilmeyecekse dondurarak bu süreyi 6 aya kadar uzatabiliriz.
  Bezelyeleri ayıkladıktan sonra imkanınız varsa hemen pişirin.Çünkü bezelyeler hemen kuruyup sertleşebilir.Bu bezelyeleri bir gün kadar soğuk su içinde bekletirseniz, yeniden dirildiklerini görürsünüz.


  Taze nane, dereotu, fesleğen gibi otları bozulmadan saklamak için bu otları ince ince kıyıp porsiyon halinde folyoya sararak derin dondurucuda dondurabilirsiniz. Bunun yanında otları ince ince kıydıktan sonra buz kalıplarına koyup buzlukları su ile doldurarak da dondurabilirsiniz. Ayrıca ince kıyılmış otları kavanozlara koyup sıkıştırdıktan sonra üstüne sirke, kaya tuzu ya da sıvı yağ koyarak buzdolabında bekletebilirsiniz.

  Domatesler yemeğe konulurken önceden kaynar suya batırılıp kabukları soyulmalı ve çekirdekleri çıkarılmalıdır.

  Kurabiyelerinizin zamanla sertleşmemesi için, kapağı çok iyi kapanan teneke bir kutuda, yanlarına bir iki dilim elma koyarak saklayın. Böylece orada kaldıkları sürece elma gerekli olan nemi sağlar ve kurabiyeleriniz sertleşmeden uzun süre taze kalır.

  Ekmeklerin uzun süre dayanması için bir torbaya koyup hava almasını engelleyin. Böylece 5-6 gün bayatlamadan dayanmasını sağlamış olursunuz. Ekmeklerinizi ekmek kutusunda muhafaza etmeyi düşünüyorsanız, küçük bir kabın içine bir miktar tuz koyup ekmek kabınızın bir köşesine yerleştirin. Ekmekleriniz daha geç bayatlamış olur.

  Kahvenin zamanla tadı bozulur. Bayat bir kahve ikram sırasında sizi zor durumda bile bırakabilir. Bunu engellemek için kahve kavonozuna 2-3 tane kesme şeker atarsanız, farkı görürsünüz.

  Sucukları serin bir yerde asmak yetmez. Zamanla üstleri beyaz bir küf kaplar. Zaman zaman sucukların üstünü, yarıya kestiğiniz bir limonla silin. Küflenmesini önlersiniz.
 
Kayıtlı

DER!N

  • Yeni Üye
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • İleti: 1016
Nem, Saklama, Ambalaj İle İlgili Püf Noktaları
« Yanıtla #1 : Ocak 05, 2009, 02:48:05 ÖS »

hımm çok iyi bunlar tşk.kardeşlik
Kayıtlı

Kelebekler Diyarı

  • Yeni Üye
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • İleti: 5314
  • ...
Nem, Saklama, Ambalaj İle İlgili Püf Noktaları
« Yanıtla #2 : Ocak 05, 2009, 03:02:57 ÖS »

hımm çok iyi bunlar tşk.kardeşlik

ben teşekkür ederim kardeşim ;)
Kayıtlı

HİRA.

  • Yeni Üye
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Cinsiyet: Bayan
  • İleti: 524
Nem, Saklama, Ambalaj İle İlgili Püf Noktaları
« Yanıtla #3 : Temmuz 28, 2009, 02:40:27 ÖS »

emeğine sağlık kardeşim
Kayıtlı

Kelebekler Diyarı

  • Yeni Üye
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • İleti: 5314
  • ...
Nem, Saklama, Ambalaj İle İlgili Püf Noktaları
« Yanıtla #4 : Temmuz 28, 2009, 04:23:31 ÖS »

:) rica ederim...
Kayıtlı
Sayfa: [1]
 

Bu sayfa 0.164 saniyede 23 sorgu ile oluşturulmuştur